over mij


Mijn naam is Irene de Vlaming (1973). In mijn praktijk geef ik sinds 2016 psychotherapie vanuit cognitief gedragstherapeutische inzichten en met een persoonsgerichte benadering. Ook geef ik al vele jaren supervisies aan psychologen in opleiding en coachende gesprekken.

Na de afronding van mijn universitaire studie Klinische en Gezondheidspsychologie (Leiden, 1998), volgde ik tot 2010 de postmaster opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, cognitief gedragstherapeut, en de specialisatie tot klinisch psycholoog en psychotherapeut. Gedurende deze opleidingen werkte ik op verschillende afdelingen van GGZ Delfland. In het laatste jaar specialiseerde ik mij in de medische psychologie in het Sint Franciscus Gasthuis. Hier is de basis gelegd van wat mijn aandachtsgebied sindsdien is: angst, stress en psychotrauma bij lichamelijke ziekte en medisch ingrijpen. Ik werkte in het Reinier de Graaf ziekenhuis en bij de Vruchtenburg. Sinds 2021 werk ik in het Alrijne ziekenhuis.

Hiernaast ben ik al jaren actief betrokken als docent en opleider bij de postmaster BIG-opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog (RINO Groep). En in samenwerking met het Helen Dowling Instituut houd ik mij bezig met wetenschappelijk onderzoek.

Beroepsregistraties:

gezondheidszorgpsycholoog | klinisch psycholoog nr. 09059624425 psychotherapeut nr. 29059624416

supervisor/leertherapeut (www.vgct.nl)

EMDR Europe Practitioner VEN

inschrijving in het deskundigenbestand (www.nvpo.nl)

Nederlandse Vereniging voor de Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (www.nvgzp.nl)

www.lvmp.nl


publicaties


Vlaming, I.H., de. Casus: EMDR bij acuut geheugenverlies (2016). EMDR-magazine, 11, 20-21.

Vlaming, I.H., de, Arts, W. & Vreeswijk, M. van. Acceptatie en commitment therapie in een groep voor de paniekstoornis met en zonder agorafobie. Een pilot-studie naar werkzaamheid en de voorspellende waarde van acceptatie (2013). Tijdschrift Gedragstherapie, 46, 139-160.

Arrindell, W.A., Vlaming, I.H., de, Eisenhardt, B.M., Berkum, D.E., van & Kwee, M.G.T. (2002). Cross-cultural validity of the Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale. Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, 33, 159-176.

Arrindell, W.A. & Vlaming, I.H., de (2000). De Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale – Nederlandse bewerking (Y-BOCS-NL): onderscheidend vermogen. Diagnostiekwijzer, 3, 90-95.

Arrindell, W.A. & Vlaming, I.H. (1999). De Yale Brown Obsessive Compulsive Scale – Nederlandse bewerking (Y-BOCS-NL). Gedragstherapie, 32 (1), 69-76.